+36303559459 rendeles@lmarket.hu 

Ingyenes kiszállítás 20.000 FT felett.

Blog

Hétköznapi öltözékét az alkata, a kényelem, a minőség és a legújabb divat befolyásolja. A munkatársainak vásárolt munkaruházatot azonban célszerű más szempontok alapján kiválasztani. Vásárlás előtt érdemes körültekintően megvizsgálni az alábbi pontokat és kizárólag az önnek és munkatársainak a leginkább megfelelő öltözéket választani.

Bármilyen munkát is végeznek munkatársaival, elsődleges az emberi élet védelme. Legyen szó akár magaslati, fagyos vagy kánikulában végzett munkáról, esetleg olyan feladatokról, melyeknél maró hatású kémiai anyagoktól kell megóvni az emberi szervezetet. Ezekhez elengedhetetlen, hogy betartsák az óvintézkedéseket és megfelelő munkaruházatot viseljenek az érintett alkalmazottak.

A körültekintően kiválasztott munkaruha csak az első lépés a munkavédelmi folyamatok betartásához. A kiegészítők pedig sok esetben életet menthetnek, főleg, ha olyan környezetben dolgoznak, ahol káros, kémiai anyagokkal vagy erőteljes zajjal kell nap, mint nap megbirkózniuk.

Ebben a cikkben összefoglaljuk a munkavédelem fogalmát és jelentőségét, hiszen minden munkaadó számára fontos az alapfogalmak ismerete, hogy értse, mitől lesz biztonságos cége az emberei számára.

A legtöbbünk számára, legyen munkavállaló vagy éppen kisebb - nagyobb cég vezetője, a munkavédelem egy megfoghatatlan, ám költséges valami, ami leginkább támadási felületet jelent és bírságot. Ezért tisztázni kell, hogy mi a munkavédelem célja és hogyan működik. Mert a munkavédelem nem csupán egy alap a bírságolásra, hanem a feltétele annak, hogy biztonságban végezzük a munkát, elkerüljük a baleseteket és épségben hazajussunk a családunkhoz minden este.

A nyári hőség roppant veszélyes lehet, bármely szabadtéren dolgozó munkavállaló számára, ezért az ő védelmük elsődleges munkavédelmi szempontból. Ehhez a munkáltatónak mindenképp szükséges bizonyos lépések megtétele és körülmények biztosítása. A munkavállalók védelméhez az alábbi nyári munkavédelmi tippeket a szabadban dolgozók védelme érdekében mindenképp érdemes lehet betartani.

Már az ókorban is használtak munkavédelmi kesztyűket, amelyek a mai egyujjas kesztyűhöz hasonlítottak. Később a kesztyű divat eszközként, majd a hatalom egyik jelképeként is megjelent, számos változata megjelent a hadászati és a vadászati iparban is.

 

A munkavédelmi ruházat egyik fontos része a kesztyű. A kezek védelme alap, hiszen ezzel végzik a munkát a kollégák. Nem mindegy azonban, hogy mi az a tevékenység, amelynek során alkalmazzák a kézvédelmet. Mechanikai, meleg, vegyi, vagy hőmérsékleti behatások

mind befolyásolják az ideális munkavédelmi kesztyű kiválasztását.

Hiába köszöntött be a hideg idő, számtalan munkát még a legzordabb időben is folytatni kell. A hűvös sok szempontból megnehezíti mindennapjainkat és ezáltal a munkavégzést is. A fagyos időjárás a szervezetet és az ízületeket is megterheli, főleg akkor, ha nem megfelelő munkaruházatban végzik a kinti tevékenységeket.

Ezért is létfontosságú, hogy mielőtt nekikezdenek a szabadtéri munkálatoknak, előtte körültekintően informálódjanak a munkafolyamathoz szükséges felszerelésről és munkaruhákról. Fontos felmérni azt is, hogy rendszeresen végzi-e a kinti munkát, vagy csak ideiglenesen, időszakosan. Ha már hozzászokott a szervezetük a folyamatos szabadtéri jelenléthez, akkor könnyebb dolguk van, hiszen már jól ismeri az igényeket és a munkatársainak teherbíró képességét.